CONSUMAȚI FRUCTE DIN ZONA MONTANĂ! – Acesta este sloganul dnei. GALBEN PALAGICA NASTASIA – șef de exploatație în cadrul fermei vegetale și zootehnice pe care o deține pe forma de organizare GALBEN PALAGICA NASTASIA PFA cu sediul social și domiciliul în satul Mureșenii Bargăului, comuna Tiha Bargaului, nr. 231C, județul Bistrița-Năsăud, zona de munte pitorească, la mica distanță față de Lacul Colibița, Pasul Tihuta și de Munții Călimani.

Fire ambițioasă și iubitoare a locurilor natale și de neam, a renunțat la munca în Spania în anul 2016, dorind să dezvolte o afacere pe cont propriu în zona montană, respectiv în satul unde a avut prima dată contact cu agricultura.

Astfel, în anul 2017 odată cu preluarea a două exploatații agricole integral, a accesat subMăsura 6.1 “Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, în valoare totală de 40.000 euro.

Odată cu accesarea acestei măsuri, fermierul și-a propus îmbunătățirea și creșterea competitivității sectorului agricol zootehnic și vegetal, sprijinirea procesului de modernizare a exploatației, față de situația actuală prin achiziția de utilaje și echipamente agricole, în conformitate cu cerințele pentru protecția mediului, asigurarea igienei și bunăstării animalelor, acționând în vederea asigurării condițiilor necesare creșterii animalelor și cutivării plantelor  într-un cadru adecvat obținerii unei productivități cât mai ridicate,  și indreptării fermei către o exploatație de piață.

Exploatația vegetală a dnei Galben Palagica Nastasia cuprinde culturi de cartof, căpșuni, zmeur și pajiști și fânețe permanente, având o suprafață totală de 11.80 ha teren agricol.

Exploatația zootehnică a beneficiarei de ,,produs montan,, cuprinde activități legate de creșterea bovinelor de lapte, a suinelor și a ovinelor, în vederea obținerii și comercializării producției de lapte, viței și porcine la ingrășat având un efectiv total de 25 capete .

Cultura de capșuni și zmeur din exploatația vegetală a dnei Galben cuprinde o suprafață de aproximativ 1.20 ha, iar producția obținută va fi comercializată atât în piața agroalimentară din zona unde beneficiara de ,,produs montan,, închiriază un stand în perioada recoltării, cât și la târgurile, festivalurile și manifestările artistice și culturale din zona orașului Bistrița.

Produsele pentru care dna. GALBEN PALAGICA NASTASIA PFA  a obținut mențiunea de calitate „produs montan”sunt:

– căpșuni;

– zmeur.

Obiectivele de viitor ale beneficiarei de “produs montan” constau în:

-accesarea unor măsuri din fonduri europene care să-i permită diversificarea comercializării produselor, prin procesarea producției obținute de capșuni și zmeur și obținerea de dulcețuri și sucuri naturale;

-investiția în campanii de promovare și marketing a produselor obținute, astfel încât să-i permită accesul la o piață extinsă, atât la nivel județean, cât și național;

-investiția într-un site de promovare și comercializare a produselor și în mediul on-line, punând accent pe fidelizarea și cererile clienților.

Deschide
Ajutor?
Salut! Te putem ajuta?