SC DANY LILY SRL

Sat. Coverca, Com.  Panaci, nr. 250, jud. Suceava, CUI 17421675, J33/492/2005

Tel.: 0744750143; 0745615163

” IZVORUL DE SĂNĂTATE DIN BUCOVINA„

Oameni frumoși și gospodari, cum le stă bine bucovinenilor, familia Crucianu conduce o afacere prosperă pe care au pus-o singuri pe picioare. Au început cu o fermă de vaci, apoi concomitent au ridicat secția de procesare a laptelui și pensiunea agroturistică.

Activitatea zootehnică a SC Dany Lily SRL, a fost începută în anul 2005 de către tatăl administratorului Adrian Crucianu, respectiv Vasile Crucianu. Din dorința de a dezvolta afacerea tatălui, astfel încât aceasta să devină una cu adevarat generatoare de profit, în luna iulie 2011, fiul, Adrian Crucianu preia societatea și accesează măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri.

Devenit fermier, în anul 2016, pentru creșterea competitivității exploatației agricole, accesează submăsura 4.1 – Investiții în exploatații agricole, în valoare de 150.000 euro, prin care a reușit să-și doteze ferma cu următoarele utilaje și echipamente performante: tractor agricol, presă baloți, mașină de înfoliat, remorcă de împraștiat gunoi de grajd, cositoare posterioară, greblă de adunat fân, greblă de răvășit fân, motocositoare, cisternă vidanjă.

În urma unui schimb de experiență în Germania – Hanovra, la mai multe ferme de creștere a vacilor de lapte, și-a dorit să copieze modelul, în sensul să renunțe la vânzarea laptelui către procesatori. Astfel, a înființat o secție de procesare a laptelui, în comuna Șaru Dornei, sat Neagra Șarului nr. 129, jud. Suceava. Aici este singurul loc din România unde datorită florei montane se poate produce șvaițerul, o specialitate fină de brânză.

Șvaițerul” Călimani„ împreună cu alte 4 brânzeturi produse sub brandul ”Călimani„   (cașcaval, cașcaval afumat, brânză frământată și telemea) au obținut, în anul 2019, dreptul de utilizare a menţiunii de calitate facultative „produs montan”, fiind primele produse montane atestate și certificate la nivel județean.

În anul 2012, Adrian Crucianu a accesat si măsura 1.3.1 – “Încurajarea activităților turistice” pentru construirea unei pensiuni agroturistice în satul Dragoiasa, com Panaci, jud. Suceava.

Deschide
Ajutor?
Salut! Te putem ajuta?