Stâna Ștefanu – Transalpina

Drumul Regelui – Cel mai înalt drum din România

 

Stâna Ștefanu se află pe DN67C cunoscut și Transalpina , la kilometrul 51 la poalele vârfului Ștefanu, în apropiere de Obârșia Lotrului. În timp, stâna a devenit unul dintre cele mai cunoscute și frumoase locuri de popas de pe Transalpina. În fiecare vară, mii de turiști opresc zilnic la Stâna din Ștefanu pentru a-și răsfăța simțurile cu tradiționalele mâncăruri cu specific ciobănesc, pentru a admira peisaje deosebite, a cunoaște și a se fotografia într-un cadru plin de tradiții românești.

Turiștii pot servi mâncăruri tradiționale cu specific ciobănesc , bulzul regelui, telemea de oaie , tocan de oaie, iaurt , smântână, unt și multe alte bunătăți.

Începând cu luna octombrie 2019 a fost obținut dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultative,,produs montan’’pentru urmatoarele produse: ,,Bulzul Regelui’’și ,,Telemea de Oaie’’.

Pentru cei ce nu au timpul necesar de a poposi la Stâna Ștefanu sau vor să își ia și acasă bucatele tradiționale se oferă spre vânzare turiștilor toată gama de brânzeturi și produse lactate de oaie, carne de oaie, băuturi naturale tradiționale din zona Novaci .

Majoritatea turiștilor care poposesc la Stâna Ștefanu imortalizează vizita beneficiind de un cadru natural deosebit dar și de nenumărate obiecte de vestimentație cu specific mioritic,tradițional din zona Sibiului puse la dispoziție turiștilor .

Denumire producător: P.F.A. BĂBU MARIA;Oraș Novaci;Str.Gilorțel Nr.5;Jud.Gorj

                 Reprezentant legal:

Băbu Maria ; Telefon:0764057625;E-mail:danielababu@yahoo.com

                 Facebook: Stâna Ștefanu

Pagina web : www.stanastefanu.ro

                 Detalii privind comercializarea produsului :

                  La sediu : Da                                                           Program de lucru: 09 – 20

Livrare la domiciliu : Da                                        Program de lucru: 09 – 20

Alte spații comerciale :

Stâna Ștefanu – DN67C(km51)-Transalpina      Program de lucru: 08 – 20

Deschide
Ajutor?
Salut! Te putem ajuta?