KADAR MIHAELA MARIA– tanar fermier din sat Vita, com. Nuseni, provenita dintr-o familie de fermieri cu traditie in comuna, a fost obisnuita cu agricultura inca de mic copil, fiind activitatea principala care i-a definit copilaria.

Naturaletea cu care vorbeste despre amintirea perioadei din copilarie, despre muncile din ferma parintilor sai, despre perioada cand mergea cu oile la pasunat sau la muls , denota dragostea si dedicarea  pe care o aloca si in prezent fermei sale.

Ferma agricola KADAR MIHAELA MARIA IF a fost infiintata in anul 2016,odata cu preluarea  exploatatiei de la sotul dansei devenind “ sef de exploatatie “ pe forma de organizare nou constituita . Ferma detinuta de dansa impreuna cu sotul sau are activitatea principala de crestere a ovinelor si caprinelor.Odata cu preluarea fermei ,dna.Kadar Mihaela Maria a accesat un proiect pe s.M6.1 ,,Instalarea tinerilor fermieri,, in valoare totala 50.000 euro .

Obiectivul principal a accesarii si implementarii proiectului a fost dezvoltarea si modernizarea  activitatii in ferma agricola vegetala si zootehnica, prin achizitionarea de utilaje si echipamente noi, cresterea efectivului de ovine si indreptarea fermei catre economia de piata.

Imbinand intr-un mod armonios utilul cu placutul, respectiv dragostea fata de animale , ferma vegetala a dnei KADAR MIHAELA MARIA cuprinde in prezent activitati legate in principal de culturi de cereale- porumb, plante de nutret, pasuni si fanete, si livada de pruni, pe o suprafata totala de 48,86 ha.

Ferma zootehnica a beneficiarei de „produs montan”cuprinde activitati legate in principal de cresterea ovinelor in vederea obtinerii de miei si vanzarii acestora in viu si pentru branzeturi din lapte , respectiv cas si urda de oaie, produse obtinute de la un efectiv de peste 500 capete de ovine .

Odata cu obtinerea denumirii calitative”produs montan” in anul 2019 pentru produsele Cas de oaie si Urda de oaie, scopul principal al dnei. Kadar Mihaela Maria a fost deschiderea spre piata a fermei cu scopul de a deveni intreprindere agricola viabila, precum si de a creste capacitatea de a identifica noi oportunitati de valorificare a productiei acesteia pe piata interna.

Pe viitor ,principalul obiectiv urmarit de dna.Kadar Mihaela Maria este infiintarea unei stani montane, pentru a putea obtine si diversifica produsele preparate din lapte de oaie, dar si pentru a fi folosita in scop agroturistic.

Deschide
Ajutor?
Salut! Te putem ajuta?